Nu laddar vi för NSA Hack Event

Knäcka säkerhetslösningar, hitta koder, samla poäng – och bli mästare.
Så ser förutsättningarna ut, men bara ett lag kan vinna.
Förvänta er 18 intensiva timmar när Högskolan i Skövde och InExchange anordnar NSA Hack Event från fredag eftermiddag och framåt.

Arrangemanget är ett samarbete mellan Högskolan i Skövde, InExchange samt Studentnätet vid Högskolan i Skövde (SHS). InExchange sponsrar med priser samt mat under eventet och SHS hjälper till med det praktiska.
NSA står för nätverks- och systemadministration och tävlingen vänder sig både till gymnasieelever samt högskolestudenter. I första hand är det ett roligt och engagerande event, men syftet är också att sätta fokus på informationssäkerhetens roll i dagens samhälle och verka för ett starkare samarbete mellan närliggande utbildningsorganisationer i länet.

Totalt är 15 lag anmälda. Alla lag utom ett består av fyra medlemmar. Det betyder att 58 tävlande kommer att vara i elden. Tävlingstiden är 18 timmar. Vid tävlingens start kommer en webblänk att delas ut där deltagande lag laddar ned ett arkiv med klurigheter att lösa. Varje klurighet ger en kod alternativt nyckel som laget rapporterar in i ett webbaserat poängsystem.
– Det gäller att vara finurlig, att tänka lite grann utanför boxen, påstår Johan Wahlström, software architect på InExchange, och betonar:
– Sedan handlar det om att väga in svårighetsgraden. Valet står många gånger mellan att ta sig an en svårare uppgift som ger mer poäng, men som kostar dyrbar tid ifall man inte lyckas, eller att köra på enklare grejer och beta sig framåt med låg risk.
– Så visst är det lite strategi i det också, tillägger han.

Det är Johan Wahlström som på lördag förmiddag har förmånen att på InExchange vägnar överräcka prischecken, med ett värde på 10 000 kronor, till det vinnande laget. För InExchange är NSA Hack Event ett spännande tillfälle att bekanta sig med unga skickliga dataelever. Det finns exempel på tävlande i fjolårets upplaga som till sommaren börjar arbeta på företaget.
– Naturligtvis är det en drivkraft för oss att rekrytera framtida medarbetare. Vi vill visa för unga studenter att vi är en attraktiv arbetsgivare, säger Johan Wahlström och tillägger:
– Vi är med på högskolans arbetsmarknadsdag, vi anordnar After Work för studenter ihop med Asitis och är engagerade i NSA Hack Event. Det är våra huvudaktiviteter just i detta fallet.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs vidare...

Okategoriserad

Dynamisk träffpunkt som skapar möjligheter

Maria Biederbeck
offentlig sektor offentlig sektor
Nyheter

DIGG: Offentlig sektor skickar för få e-fakturor

DIGG uppmanar offentlig sektor att skicka e-faktura. Nu förekommer för mycket papper. Hacer Ok, KAM på InExchange, framhåller att lösningarna finns sedan länge.
Per Gustafsson
Okategoriserad

Gör som InExchange – följ Global Pride

Per Gustafsson

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise