Östgötavinnare på Skövde NSA Hack Event

Fyra lösningsorienterade datagrabbar från Linköpings universitet blev vinnare i Skövde i NSA Hack Event. Kvartetten blev dessutom landskampssegrare. Parallellt med hackeventet på Högskolan i Skövde avgjordes samma tävling på Howest i Kortrijk i Belgien. Inte heller belgarnas bästa lag kunde mäta sig med östgötastudenterna. 

Laget från Linköping gick under namnet LiUHack. Det bestod av Carl Nykvist, Silas Lenz, Tobias Lundberg och Patrik Sletmo som alla läser datateknik, men med olika inriktningar, och som till sommaren fullbordar sina nuvarande program. Östgötagänget var ett av 32 lag i den kluriga tävling i IT-säkerhet som arrangeras i regi av programmet nätverk- och systemadministration på Högskolan i Skövde. Det här var fjärde upplagan och som vanligt handlade det om ett maratonlopp i datahacking. Eventet pågick i drygt 17 timmar från fredag kväll till lördag förmiddag.
LiUHack blev med sina 12 510 poäng etta före Indian Tuesday från Karlskrona (10 270) och Kebabsoffan från Stockholm (9 570). Därmed tog östgötarna hem förstapriset, ett presentkort på den dataklingande summan 13 337 kronor, som Skövdeföretaget InExchange ställde upp med. 1337 är leetspeek och ett språkbruk som använts i decennier i online-kretsar.

Vinnarlaget var givetvis jättenöjt. Grabbarna uppskattade sättet som NSA Hack Event är upplagt på. Att kämpa sida vid sida i en lektionssal, som blir tämligen syrefattig efterhand, skapar en speciell sammanhållning.
– Tävlingsmomentet att försöka hitta gömda flaggor är det centrala, men det är också kul att umgås, menar Carl Nykvist och får medhåll av lagkamraterna.
– Att sitta och titta på scoreboarden ihop, och typ skoja och garva tillsammans, är mycket av nöjet, fortsätter Tobias Lundberg och Patrik Sletmo fyller i:
– Ja, det är grejen att man är på plats som gör det väldigt roligt.
En extra krydda var utbytet med Howest University i belgiska Kortrijk. Där arrangerades NSA Hack Event parallellt med Skövde. Belgarnas segrare Serverhamsters skrapade ihop 11 870 poäng.
– Våra vinnare (LiUHack) lyckades med andra ord rädda Sverige i landskampen mot Belgien, konstaterar en stolt Johan Zaxmy, adjunkt och lärare på programmet NSA vid Högskolan i Skövde, och den som från början initierade idén om tävlingen tillsammans med InExchange.

Även eventets sponsorer fick delta i årets upplaga. InExchange vann sponsorklassen på totalt 9 780 poäng. Tvåan Silverspin, 8 430, och trean Dialect, 6 510, fick se sig akterseglade av den mästerliga kvartetten Magnus Klaar, Niklas Augustsson, Jonathan Hallén och Kenny Svensson.

Bildtext: Segrarlaget LiUHack, (från vänster) Carl Nykvist, Silas Lenz, Tobias Lundberg och Patrik Sletmo, samt Niklas Augustsson, representant för InExchange som står för tävlingens förstapris.
Foto: Per Gustafsson, InExchange

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs vidare...

Okategoriserad

Dynamisk träffpunkt som skapar möjligheter

Maria Biederbeck
offentlig sektor offentlig sektor
Nyheter

DIGG: Offentlig sektor skickar för få e-fakturor

DIGG uppmanar offentlig sektor att skicka e-faktura. Nu förekommer för mycket papper. Hacer Ok, KAM på InExchange, framhåller att lösningarna finns sedan länge.
Per Gustafsson
Okategoriserad

Gör som InExchange – följ Global Pride

Per Gustafsson

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise