Över hälften av Wallenstams fakturor elektroniska efter sex månader

Wallenstam AB, med över 370 dotterbolag, är ett av Sveriges största fastighetsbolag med bostads- och företagsfastigheter i Göteborg, Stockholm samt i Helsingborg. Företaget omsätter cirka 2,6 miljarder kronor.

Under 2012 påbörjade InExchange en leverantörsbearbetning åt Wallenstam, med syfte att få deras leverantörer att skicka e-fakturor till dem istället för pappersfaktura. På bara ett par månader är nu mer än hälften av Wallenstams leverantörsfakturor elektroniska. Detta resultat har gjorts möjligt dels genom att erbjuda leverantörerna 100 kostnadsfria fakturor på InExchange Web och även genom en leverantörsbearbetning.

Joel Rådhammar, Wallenstam AB säger:
”Som ett led i att öka vår andel elektroniska fakturor valde vi samarbetspartnern InExchange. Vi hade självklart högt satta mål men att över häften av våra leverantörsfakturor skulle vara elektroniska efter bara ett halvår är ett utfall som översteg även våra förväntningar.”

Målet är givetvis att ansluta alla leverantörer, ett mål som inte känns helt orimligt i takt med att e-fakturasverige växer och att hundratals företag ansluter sig till e-faktura varje vecka.

Är du nyfiken på vad en leverantörsbearbetning innebär? Läs mer här!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Läs vidare...

Nyheter

Peppol är rätt väg för e-fakturan

Lagen om e-faktura till Offentlig sektor börjar de flesta kunna uppfylla vid det här laget. Nu handlar det snarare om att kliva upp på nästa nivå…
I Fokus

Nya kollegor som gör oss ännu starkare

”Det är härligt att jobba på ett så innovativt företag som InExchange” säger Sofia Nilsson. Hon är en av de sju nya som InExchange anställt hittills i år.
Nyheter

E-fakturan råder bot på årets tuffaste månad

Augusti är den månad på året när betaltiderna är som längst. E-fakturan minskar dessa problem och banar väg för ett gott kassaflöde.

Skicka din första e-faktura idag!

Kom igång gratis genom att skapa ditt konto hos oss. Det tar bara ett par minuter och sedan är du igång!

Illustration diagram