Över hälften av Wallenstams fakturor elektroniska efter sex månader

Wallenstam AB, med över 370 dotterbolag, är ett av Sveriges största fastighetsbolag med bostads- och företagsfastigheter i Göteborg, Stockholm samt i Helsingborg. Företaget omsätter cirka 2,6 miljarder kronor.

Under 2012 påbörjade InExchange en leverantörsbearbetning åt Wallenstam, med syfte att få deras leverantörer att skicka e-fakturor till dem istället för pappersfaktura. På bara ett par månader är nu mer än hälften av Wallenstams leverantörsfakturor elektroniska. Detta resultat har gjorts möjligt dels genom att erbjuda leverantörerna 100 kostnadsfria fakturor på InExchange Web och även genom en leverantörsbearbetning.

Joel Rådhammar, Wallenstam AB säger:
”Som ett led i att öka vår andel elektroniska fakturor valde vi samarbetspartnern InExchange. Vi hade självklart högt satta mål men att över häften av våra leverantörsfakturor skulle vara elektroniska efter bara ett halvår är ett utfall som översteg även våra förväntningar.”

Målet är givetvis att ansluta alla leverantörer, ett mål som inte känns helt orimligt i takt med att e-fakturasverige växer och att hundratals företag ansluter sig till e-faktura varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs vidare...

Okategoriserad

Dynamisk träffpunkt som skapar möjligheter

Maria Biederbeck
offentlig sektor offentlig sektor
Nyheter

DIGG: Offentlig sektor skickar för få e-fakturor

DIGG uppmanar offentlig sektor att skicka e-faktura. Nu förekommer för mycket papper. Hacer Ok, KAM på InExchange, framhåller att lösningarna finns sedan länge.
Per Gustafsson
Okategoriserad

Gör som InExchange – följ Global Pride

Per Gustafsson

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise