Över hälften av Wallenstams fakturor elektroniska efter sex månader

Wallenstam AB, med över 370 dotterbolag, är ett av Sveriges största fastighetsbolag med bostads- och företagsfastigheter i Göteborg, Stockholm samt i Helsingborg. Företaget omsätter cirka 2,6 miljarder kronor.

Under 2012 påbörjade InExchange en leverantörsbearbetning åt Wallenstam, med syfte att få deras leverantörer att skicka e-fakturor till dem istället för pappersfaktura. På bara ett par månader är nu mer än hälften av Wallenstams leverantörsfakturor elektroniska. Detta resultat har gjorts möjligt dels genom att erbjuda leverantörerna 100 kostnadsfria fakturor på InExchange Web och även genom en leverantörsbearbetning.

Joel Rådhammar, Wallenstam AB säger:
”Som ett led i att öka vår andel elektroniska fakturor valde vi samarbetspartnern InExchange. Vi hade självklart högt satta mål men att över häften av våra leverantörsfakturor skulle vara elektroniska efter bara ett halvår är ett utfall som översteg även våra förväntningar.”

Målet är givetvis att ansluta alla leverantörer, ett mål som inte känns helt orimligt i takt med att e-fakturasverige växer och att hundratals företag ansluter sig till e-faktura varje vecka.

Är du nyfiken på vad en leverantörsbearbetning innebär? Läs mer här!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Läs vidare...

Snabbguide om Peppol: 2. Val av accesspunkt

Mer Peppol i koncentrerat format. I andra delen ligger fokus på det som benämns accesspunkt.

Snabbguide om Peppol: 1. Detta är Peppol

Det viktigaste om Peppol snabbt och enkelt förklarat i en miniserie i tre avsnitt. Här är första delen: Detta är Peppol.

Bygg in e-fakturan i den digitala resan

Digitalisering är rejält i ropet inom byggsektorn. Det är viktigt att det administrativa inkluderas. Faktureringsområdet äger en stor digital potential.

Skicka din första e-faktura idag!

Kom igång gratis genom att skapa ditt konto hos oss. Det tar bara ett par minuter och sedan är du igång!

Illustration diagram