Över hälften av Wallenstams fakturor elektroniska efter sex månader

Wallenstam AB, med över 370 dotterbolag, är ett av Sveriges största fastighetsbolag med bostads- och företagsfastigheter i Göteborg, Stockholm samt i Helsingborg. Företaget omsätter cirka 2,6 miljarder kronor.

Under 2012 påbörjade InExchange en leverantörsbearbetning åt Wallenstam, med syfte att få deras leverantörer att skicka e-fakturor till dem istället för pappersfaktura. På bara ett par månader är nu mer än hälften av Wallenstams leverantörsfakturor elektroniska. Detta resultat har gjorts möjligt dels genom att erbjuda leverantörerna 100 kostnadsfria fakturor på InExchange Web och även genom en leverantörsbearbetning.

Joel Rådhammar, Wallenstam AB säger:
”Som ett led i att öka vår andel elektroniska fakturor valde vi samarbetspartnern InExchange. Vi hade självklart högt satta mål men att över häften av våra leverantörsfakturor skulle vara elektroniska efter bara ett halvår är ett utfall som översteg även våra förväntningar.”

Målet är givetvis att ansluta alla leverantörer, ett mål som inte känns helt orimligt i takt med att e-fakturasverige växer och att hundratals företag ansluter sig till e-faktura varje vecka.

Är du nyfiken på vad en leverantörsbearbetning innebär? Läs mer här!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Läs vidare...

Omvärld

InExchange spanade e-trender ihop med Proclient

Johan Lindblad, på InExchange, satte fokus på aktuella e-trender när han gästade Proclients hybridseminarium i Malmö.
Omvärld

Kombinationen Peppol och NEA eRegister ger större räckvidd

Är man kund hos InExchange har man Peppol automatiskt. I kombination med nya NEA eRegister kan våra kunder lyfta volymen e-dokument ännu mer.
Omvärld

EESPA-medlemmar i fördjupat nordiskt samarbete

De nordiska medlemmarna i EESPA, däribland InExchange, har träffats regionalt för att stärka samarbetet och arbeta ännu tätare kring gemensamma frågor.

Skicka din första e-faktura idag!

Kom igång gratis genom att skapa ditt konto hos oss. Det tar bara ett par minuter och sedan är du igång!

Illustration diagram