Peter ny utvecklingschef på InExchange

Datorintresset väcktes väldigt tidigt.
Med åren växte också förmågan att organisera och viljan att utveckla.
Peter Selmossons steg inom yrkeslivet är därför logiska. Han har i dag bred erfarenhet av teamledarskap inom IT-sektorn.
Nu kommer Peters kompetens InExchange till del. Han är sedan i måndags företagets nya utvecklingschef.

När Peter sammanfattar sin bakgrund konstaterar han att ”teknik och datorer alltid funnits i livet”. Däremot har egenskaperna hos honom som planerare, strateg och ledare vuxit fram med tiden.
Men även i det fallet står han på en stadig plattform.
Peter har tjänstgjort hos stora aktörer som Ericsson och Saab, men också varit anställd hos Silverspin som i jämförelse är avsevärt mindre. Hans rutin spänner således över ett vidsträckt spektrum – och det betecknar han som en styrka.
– Nu har jag båda delarna med mig i bagaget. Jag har lång erfarenhet av utvecklingsarbete inom stora organisationer och är bekant med hur man skapar en struktur inom den formen av verksamhet. Samtidigt har jag upplevt hur man inom ett mindre bolag byggt upp en extremt expansiv verksamhet och tredubblat bemanningen på kort tid, konstaterar Peter och tillägger:
– Det har varit fascinerande att vara med om både och.

Dessa erfarenheter blir viktiga tillgångar i Peters roll som utvecklingschef på InExchange. Den här 46-årige Skövdebon känner att han besitter tankar och idéer som han gärna omsätter i sin nya befattning. På InExchange blir han chef över en utvecklingsavdelning bestående av 22 medarbetare som gemensamt bildar en av Skövdes absolut vassaste IT-enheter.
– Jag har jobbat mycket med agil utveckling och den transformering det innebär. Jag tycker att det är ett spännande område. Över huvud taget detta att utveckla organisationer är något som tilltalar mig. För jag känner att jag utvecklas själv på samma gång, resonerar han.
Varför lät InExchange så intressant?
– Till att börja med lockade tjänsten som sådan. Det är inte ofta det utannonseras ett ledigt jobb som utvecklingschef i Skövde. Som jag sa tycker jag om att utveckla team och organisationer. Det är något jag gjort större delen av mitt yrkesliv.
– Sedan lockade den bit som InExchange jobbar med och erbjuder till kund. Det handlar om innovativa tjänster som är till nytta för samhället i stort. Inte minst ur miljösynpunkt. Det lockade mig att företräda en väldigt bra grej.

Även privat är datorerna en viktig ingrediens i tillvaron. Så var det redan i unga år. Vilket enligt egen utsago inte alltid föll i så god jord hos föräldrarna. Men Peter blandade skärmtiden med fotbollsspel hemma i Götene. Klubbadressen var Sils IF. Senare i livet har löpningen utgjort ett viktigt inslag. Peter har avverkat några halvmaror (21,5 km). Det personliga rekordet ligger på imponerande 1.34,39.
I nuläget är det dock nästa generation som tagit täten gällande idrottandet i familjen. Båda sönerna spelar handboll i IFK Skövde. Pappa Peter och mamma Lena håller i logistiken och diverse andra bestyr som hör idrottsföräldrar till. Exempelvis kioskbemanning i samband med matcher och turneringar.
– Det blir mycket skjutsande, konstaterar Peter.
Men han beklagar sig inte ett dugg. Man kan förmoda att han organiserat det bra.
Den färdigheten sitter i ryggmärgen.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs vidare...

Okategoriserad

Dynamisk träffpunkt som skapar möjligheter

Maria Biederbeck
offentlig sektor offentlig sektor
Nyheter

DIGG: Offentlig sektor skickar för få e-fakturor

DIGG uppmanar offentlig sektor att skicka e-faktura. Nu förekommer för mycket papper. Hacer Ok, KAM på InExchange, framhåller att lösningarna finns sedan länge.
Per Gustafsson
Okategoriserad

Gör som InExchange – följ Global Pride

Per Gustafsson

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise