PostNord ändrar rabatter och höjer priset

Den 15 augusti ändrar PostNord villkoren för årsvolymbaserade rabatter vilket innebär en portohöjning och att även InExchange måste göra en prisjustering.
Samtidigt påminner vi om InExchange Portooptimering som optimerar leveranssätten och minskar portokostnaderna.     

PostNords planer har länge bromsats av Post- och Telestyrelsen (PTS). PTS menar att förändringen riskerar att stå i strid med postlagen som säger att prissättning och tillhörande villkor ska garantera likabehandling och vara öppet för insyn.
Men efter en långvarig juridisk process i flera instanser har PostNord vunnit rätten att genomföra sin tilltänkta ändring. Det innebär att förmedlare, exempelvis andra postoperatörer och vissa företag, inte får årsvolymrabatten beräknad på inlämnad volym. Rabatten beräknas i stället utifrån bakomliggande kunders volymer var för sig.

Nuvarande avtal slutar att gälla den 11 augusti och den 15 augusti träder PostNords nya rabattvillkor i kraft. I praktiken innebär detta prishöjningar på såväl A-post som B-post. Det tvingar även InExchange till en portojustering. Eftersom PostNord tillåts en ledtid på bara fyra dagar, från att nya prissättningen senast ska redovisas till att den börjar gälla, måste också vår justering ske med kort varsel. Inte heller det är något vi hade önskat.

PostNords beslut aktualiserar det faktum att e-faktura alltid är bättre än pappersfaktura. InExchange Portooptimering hjälper dig att välja det billigaste, säkraste och mest miljövänliga sättet att skicka dina fakturor på.
Om du skickar in din kundlista så matchar vi den kostnadsfritt mot InExchange Network och kontrollerar vilka av dina kunder som redan i dag kan ta emot e-faktura. På så vis optimerar vi leveranssätten och minskar dina portokostnader.

Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs vidare...

Okategoriserad

Dynamisk träffpunkt som skapar möjligheter

Maria Biederbeck
offentlig sektor offentlig sektor
Nyheter

DIGG: Offentlig sektor skickar för få e-fakturor

DIGG uppmanar offentlig sektor att skicka e-faktura. Nu förekommer för mycket papper. Hacer Ok, KAM på InExchange, framhåller att lösningarna finns sedan länge.
Per Gustafsson
Okategoriserad

Gör som InExchange – följ Global Pride

Per Gustafsson

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise