Maratonlånga NSA Hack Event avgjordes på upploppet.
Först i slutminuterna stod det klart att laget TGAAH hade säkrat prischecken från InExchange.

NSA Hack Event arrangerades av Högskolan i Skövde, InExchange och Högskolans studentförening. Eventet pågick i 18 timmar. De tävlande lagen, som var 15 till antalet, hade i uppgift att knäcka olika säkerhetslösningar, men också att skydda vissa system. När den långvariga kraftmätningen var över avslöjade scoreboarden att lag TGAAH hade vunnit. Bakom det namnet hittade vi kvartetten Alexander Ho, Göteborg, Mattias Hillbom, Lidköping, Victor Jarlow, Göteborg och Simon Stegard, Skövde.
Alla fyra är kurskompisar och läser andra året på högskolans program för nätverks- och systemadministration. Vinnargänget knäckte 40 problem och belönades med 9 810 poäng. Men det var jämnt i toppen. Andraplacerade Anti-Social Engineering RELOADED stannade på 9 610 poäng.
– Vi hade hela tiden koll på ställningen och såg att det var jämnt på slutet. Hade laget som kom tvåa löst en uppgift till skulle de gått förbi oss, förklarade Alexander Ho när presentchecken på elektronikvaror, till ett värde på 10 000 kronor, var säkrad.

Alexander och Simon deltog även i fjolårets premiärupplaga. Erfarenheterna från förra året kom till nytta den här gången. Segerlagets strategi var att inleda med de minst mariga uppgifterna och sedan ta sig an allt värre problem.
Segerkonceptet kombinerades med många muggar kaffe. Vargtimmarna mitt i natten krävde extra energi för att hålla koncentrationen uppe.
– Samtidigt blir det mycket adrenalin. Vi hade verkligen skoj allihop. Men nu tror jag det är dags att gå hem och sova, skrattade Alexander och fick instämmande nickar från övriga tre i laget.

InExchange, som ställer upp som medarrangör, ser ett stort värde i NSA Hack Event. Det är ett event som bekräftar att det finns bra återväxt i branschen. Det känns tryggt. Högskolan i Skövde är en förnämlig rekryteringsbas.

På bilden, från vänster: Alexander Ho, Mattias Hillbom, Victor Jarlow och Simon Stegard, alla TGAAH, samt Johan Wahlström, InExchange.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Läs vidare...

Okategoriserad

Gör som InExchange – följ Global Pride

Okategoriserad

Info med anledning av covid-19

Okategoriserad

Många studenter nyfikna på InExchange

Skicka din första e-faktura idag!

Kom igång gratis genom att skapa ditt konto hos oss. Det tar bara ett par minuter och sedan är du igång!

Illustration diagram