Rebecka prao på InExchange

Det här är Rebecka Möller från småländska Vaggeryd. Hon funderar på att bli läkare i framtiden. Men hon har inte bestämt sig helt. Det kanske slutar med att hon kommer att jobba med digitala affärsnätverk.
En vecka på InExchange kan väcka sådana funderingar.
– Jo, men jag tycker att det verkar kul här också, säger Rebecka när hon tittar tillbaka på dagarna hon gjort som praoelev på vårt företag.
– På förhand hade jag nog uppfattningen att det skulle vara ett tråkigt kontorsjobb. Men nu när jag sett lite grann hur det fungerar, och börjar förstå mer vad InExchange gör, tycker jag att det verkar roligt.

Rebecka, som är 15 år och går i åttonde klass på Hjortsjöskolan i Vaggeryd, har bekantat sig med många avdelningar på InExchange: sälj, support, drift, ekonomi, marknad och så vidare. Det har, säger hon, satt ny fart på hennes datorintresse. Det är ett område hon redan behärskar skapligt måste man säga. Du får inte gärna förtroendet att byta hårddisk i farsans favoritdator och fixa en ominstallation om du inte kan din sak.
Men det grejade alltså Rebecka utan vidare.
Det har vi hennes ord på. Och förresten är det lätt att kolla. Pappa jobbar nämligen här.

Fast även om InExchange givit mersmak har inte läkarplanerna suddats ut för gott. Övervägandet med en e-faktura i ena vågskålen och ett stetoskop i den andra kommer nog att pågå i lång tid framöver. Det enda Rebecka verkar bestämd över i nuläget är att hon ska läsa det naturvetenskapliga programmet på gymnasiet.
I övrigt tycks framtiden härligt oskriven.
Vem vet. Rebecka kanske bosätter sig i Frankrike. Hon ska dit i sommar. Till Saint-Raphaël på rivieran. På en tre veckor lång språkkurs.
– Jag valde att läsa franska för att jag tycker språket är så fint. Sedan är det ett häftigt land. Inte bara för språket. Det finns mycket annat som är härligt; maten, konsten…ja, en massa saker helt enkelt, beskriver hon.
Rebecka låter rent av lyrisk.
Vi vill förstås tro att det är veckan hos oss som inspirerat henne.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs vidare...

Okategoriserad

Dynamisk träffpunkt som skapar möjligheter

Maria Biederbeck
offentlig sektor offentlig sektor
Nyheter

DIGG: Offentlig sektor skickar för få e-fakturor

DIGG uppmanar offentlig sektor att skicka e-faktura. Nu förekommer för mycket papper. Hacer Ok, KAM på InExchange, framhåller att lösningarna finns sedan länge.
Per Gustafsson
Okategoriserad

Gör som InExchange – följ Global Pride

Per Gustafsson

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise