Långsiktighet tack vare en process i tiden

Linda Winberg Florén
, Head of Control and Quality
OKQ8 Scandinavia OKQ8 Scandinavia

KUNDCASE SCANCLOUD

OKQ8 Scandinavia letade efter en enkel och fungerande tjänst för alla typer av leverantörsfakturor såsom pappersfakturor som ska skannas, PDF-fakturor och e-fakturor.
Valet föll då på Scancloud och deras tjänst Scancloud Connect.

– En avgörande faktor vid upphandlingen var att Scanclouds system var väl utvecklat och gjort för fakturahantering. Den produktionsprocess som vi såg när vi besökte Scancloud kändes modern och i tiden, säger Linda Winberg Florén som arbetar som Head of Control & Quality på OKQ8 Scandinavia och var en av de ansvariga i upphandlingen.
Efter ett års arbete med att förbättra leverantörsfakturaflödet hade OKQ8 Scandinavia nått sin prognos i effektivisering och fortsätter nu att förbättra och öka andelen pdf- och e-fakturor. Man var naturligtvis medveten om att det fanns en viss risk med en så pass stor förändring som skedde inom företaget.

"Det stöd vi fick i införandet av förändringar och den expertkunskap som Scancloud bistår med i vårt dagliga arbete är otroligt bra."

– Att byta till en koncerngemensam affärssystemsleverantör och samtidigt organisera om till ett Shared Service Center med koncerngemensamma processer var ett stort projekt, säger Linda. Att dessutom slå samman leverantörsfakturahanteringen för e-faktura och skanning och byta leverantör var väl ytterligare en utmaning.

Så här i efterhand kan Linda pusta ut.
– Med facit i hand kunde detta inte ha gått mycket bättre. Det stöd vi fick i införandet av förändringar och den expertkunskap som Scancloud bistår med i vårt dagliga arbete är otroligt bra.

Läs mer (PDF) »

OKQ8 Scandinavia OKQ8 Scandinavia
OKQ8 är ett av Sveriges största drivmedelsföretag. I Sverige har OKQ8 773 stationer över hela landet och erbjuder även produkter till industrier, sjöfart, verkstäder och jordbruk. OKQ8 satsar också stort på hållbar energiförsörjning med klimatsmart elavtal, solpaneler och laddning för elbilar. 2012 gick OK-Q8 AB i Sverige och Q8 Danmark A/S samman och bildade OKQ8 Scandinavia.

Webbplats

Huvudkontor
Stockholm
Anställda
Cirka 5000 anställda
Bransch
Drivmedel och energiförsörjning
Typ
B2B, B2C
Dela denna artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
Accountor
Samarbete som effektiviserar och kvalitetssäkrar
Mark & Energibyggarna
Lätt att växa med smidig lösning som grund
Appli
Trygg integration som underlättar vardagen

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise