Robert från InExchange rundade Vättern

Han håller i olika projekt på InExchange.
Men han har också diverse projekt utanför kontoret.
Däribland ett som består av fyra, fysiskt sett, slitsamma byggstenar som tillsammans bildar En Svensk Klassiker. I lördags lade han dit tredje biten i verket och åkte Vätternrundan.

InExchanges cykelhjälte för dagen heter Robert Bouveng (till höger på bilden) och kommer från Mariestad. Han är projektledare och rör sig vanligtvis inom den digitala sektorn, men han är även en motionär av rang. Natten till lördag, klockan 00.28, trampade Robert iväg från Motala och gav sig ut på en 30 mil lång cykelfärd runt landets näst största sjö.
Tio timmar och 54 minuter senare var Mariestadsbon i mål.
Faktum är att det gick bra mycket fortare än han hade föreställt sig. Om man betänker hur hans resonemang gick i förväg var sluttiden en rejäl missräkning.
– Jag trodde att jag skulle åka på 14 timmar, säger han och låter smått skamsen över sin felkalkyl. Som projektledare borde hans uppskattning varit mer exakt, men försiktigheten tog överhanden. Eftersom Lidingöloppet i höstas blev en väldigt jobbig erfarenhet präglade dessa slitsamma timmar hans tankegångar inför det tredje kapitlet i utmaningen att fullborda Klassikern.
– Jag trodde att jag skulle klara Lidingöloppet, som är tre mil långt, på två och en halv timme. Men jag drog på mig en skada i höften och gick in på 3.20. Efter den upplevelsen slutade jag att sätta upp mål som jag borde klara under rätt förutsättningar, förklarar han och menar att den defensiva hållningen bara innebär fördelar:
– Ja, man blir ju faktiskt gladare om det går bättre än man hade räknat med. Hellre det än att älta att man inte klarade sitt mål.

Å andra sidan: det där med att ligga lågt verkar inte bli långvarigt. I och med att debuten i Vätternrundan gick över förväntan sticker han redan ut hakan inför nästa år:
– Då tänker jag anmäla mig till en snabbgrupp. Som det känns i dag tror jag att Sub 9 kan passa. Vilket innebär Vätternrundan på nio timmar.
Du lovar inte för mycket nu?
– Nej…(skratt), det tror jag att jag klarar. Det gick så pass lätt. Och då är min avsikt att åka med cykelklubben i Mariestad. Det går fortare att köra i en större klunga än att ligga och dra tre stycken som vi gjorde den här gången.

Men innan Vättern varvas en gång till ska Klassikern bärgas. Nu har Robert gjort Lidingöloppet, Vasaloppet och Vätternrundan. Kvar återstår Vansbrosimningen den 8 juli. Det är lika med tre kilometer simning i en älv i Dalarna.
Robert cyklade Vätternrundan ihop med sina kompisar Henrik Gustavsson och Johan Thunborg. Det är Henrik som står tillsammans med Robert på bilden.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs vidare...

Okategoriserad

Dynamisk träffpunkt som skapar möjligheter

Maria Biederbeck
offentlig sektor offentlig sektor
Nyheter

DIGG: Offentlig sektor skickar för få e-fakturor

DIGG uppmanar offentlig sektor att skicka e-faktura. Nu förekommer för mycket papper. Hacer Ok, KAM på InExchange, framhåller att lösningarna finns sedan länge.
Per Gustafsson
Okategoriserad

Gör som InExchange – följ Global Pride

Per Gustafsson

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise