Så fungerar PEPPOL

Vad är PEPPOL? Vad innebär det? Måste ni göra några aktiva val? Kan InExchange lösa PEPPOL åt er?

Frågorna är många och svaren finns faktiskt nära till hands.
Du hittar dem i filmen nedan:

I filmen berättar Henrik Möller, samtrafiksansvarig på InExchange och ordförande för branschorganisationen NEA:s operatörssamverkan, i korta ordalag om detta europeiska nätverk för elektroniska inköp, förkortat PEPPOL, som skapats för att göra e-handel och e-upphandling enklare.
Sedan 1 november är Sveriges samtliga statliga myndigheter skyldiga att vara anslutna till PEPPOL:s infrastruktur för att skicka och ta emot meddelanden. Ett krav som under nästa år följs av ytterligare två förändringar som påverkar statliga myndigheters e-handel. Den 1 april blir det lag om e-faktura vid offentlig upphandling. Bestämmelsen gäller all offentlig sektor. Från och med samma datum måste också alla statliga myndigheter kunna skicka e-fakturor enligt standarden PEPPOL BIS Billing.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs vidare...

Okategoriserad

Dynamisk träffpunkt som skapar möjligheter

Maria Biederbeck
offentlig sektor offentlig sektor
Nyheter

DIGG: Offentlig sektor skickar för få e-fakturor

DIGG uppmanar offentlig sektor att skicka e-faktura. Nu förekommer för mycket papper. Hacer Ok, KAM på InExchange, framhåller att lösningarna finns sedan länge.
Per Gustafsson
Okategoriserad

Gör som InExchange – följ Global Pride

Per Gustafsson

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise