Skåne, solojobb och Storuman!

Sommar, sol och semester. Det är sånt man förknippar med juli.
Men det kan även vara solojobb på säljavdelningen.
Yohanna Bredén, sales manager på InExchange, ser till att lösa diverse rullande uppgifter under årets enda fridfulla veckor. 

­– Majoriteten av våra kunder har semester just nu. Så då får man ta tag i sådant som inte hunnits med och jobba ikapp lite grann. Samtidigt gäller det att dra upp planerna för hösten. Det händer nya grejer hela tiden, menar Yohanna.
Att hon bär på förväntningar syns på hennes ansiktsuttryck. Det glimtar till i ögonen när hon pratar om det som väntar framöver.
– Det är alltid kul när det blir en ny höst, när man vet att det drar i gång.

Men just nu dominerar semesterfriden. Säljarkåren på InExchange njuter av välförtjänt ledighet och laddar om batterierna inför de spännande utmaningar som Yohanna antyder om. Och även om hon tjänstgör för stunden får hon också några avkopplande veckor utanför kontorslokalerna på Gothia Science Park-området i Skövde. Två semesterveckor är avklarade. Ytterligare två är på gång. Tankarna har redan gått händelserna i förväg så smått. Det temporära tomrummet på avdelningen, och avsaknaden av kollegor att snacka med, kompenseras med sporadiskt dagdrömmeri om fiske, bad, hjortronplockning och storslagna fjällvyer.
Allt det som står till buds i Yohannas gamla hemtrakter.
Hon kommer från byn Blaiken i Storumans kommun och hälsar på hos föräldrarna varje semester tillsammans med hela familjen.

Hur mycket norrländska finns det kvar inom dig?
– I skallen är det till 100 procent. Jag har en latent hemlängtan. Dialekten är däremot borta. Jag har övergått till att prata mer rikssvenska. Delvis beroende på jobbet. Jag språkar dagligen med människor spridda över hela landet. Då underlättar det att vara tydlig och tala så att folk förstår vad jag säger.
– Men så fort jag pratar med pappa kommer norrländskan tillbaka!
Första halvan av Yohannas semester utgör dessutom total kontrast till fjällkedjor, täta barrskogar och brusande älvar. Då är det sambons hemlandskap som gäller – vilket är Skåne!
Yohanna intygar att livet i bland tar oväntade vägar. Hon konstaterar med ett skratt:
– Jag tänkte, när jag var liten, att jag aldrig i livet skulle vilja bli ihop med en skåning. Man fattar ju inte vad de säger.
Men det var innan Robert dök upp. Kärleken suddade ut vanföreställningarna som tjejen uppe vid Storumans vidsträckta vattendrag hade skaffat i tidig ålder. Skåne är inte så pjåkigt det heller – och visst går det att begripa skånska.
– Robert är från Malmö. Där tycker jag inte dialekten är så farlig. Så det är lugnt, försäkrar Yohanna med ännu ett leende.Smått och gott med Yohanna:

Tatueringar
”Jag gick det estetiska programmet bild och form på gymnasiet. Jag har en kreativ och konstnärlig ådra i mig och känner att man kan sätta motiv på kroppen lika gärna som att hänga upp dem på väggen. Bland annat har jag tatuerat in några siffror på ena armen. Det är koordinaterna till hönshuset hemma i Blaiken. Jag gillar hönor. Ja, fåglar över huvud taget. Jag har tre fågeltatueringar.”

Stavning
”Varför jag stavar Yohanna med Y? För att jag är en Yohanna med Y helt enkelt! Från början hade jag den vanliga stavningen, alltså Johanna med J, med jag ändrade när jag var 21. Det kändes bra att byta. Men jag har märkt, när folk läser mitt namn lite för snabbt, att man förvillas av att det inleds med Y. Då och då kallas jag för Yvonne!”

Elektroniska fakturor
”När jag började på InExchange för fem år sedan fick man motivera mycket varför kunderna skulle övergå till e-fakturor, hur man gick till väga och så vidare. Nu möts vi av en helt annan medvetenhet. Det är inte längre frågan ’om’ man ska börja skicka e-fakturor utan ’när’. Förut berättade vi vad man borde ha. Nu säger kunden ’det här vill vi ha’. Vilket bara är positivt. Det gör vårt jobb ännu roligare.”

Yohanna har även en egen blogg. Den hittar ni här: http://yohannaafskovde.se/

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs vidare...

Okategoriserad

Dynamisk träffpunkt som skapar möjligheter

Maria Biederbeck
offentlig sektor offentlig sektor
Nyheter

DIGG: Offentlig sektor skickar för få e-fakturor

DIGG uppmanar offentlig sektor att skicka e-faktura. Nu förekommer för mycket papper. Hacer Ok, KAM på InExchange, framhåller att lösningarna finns sedan länge.
Per Gustafsson
Okategoriserad

Gör som InExchange – följ Global Pride

Per Gustafsson

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise