Skövde tar ställning för allas lika värde

Den här veckan tar Skövde ställning – för kärlek, inkludering och mångfald.
Manifestationen sker i form av en åtta dagar lång Pridefestival. En mängd olika aktiviteter – i kärlekens och gemenskapens tecken – genomförs under samlingsnamnet Regnbågsveckan.
Huvudarrangörer är Pride Skaraborg och Kultur i Skövde. Vid deras sida finns InExchange. Vi är en av de samarbetspartner och sponsorer som helhjärtat står bakom festivalens budskap.

– Vi tycker att det är en självklarhet att stötta detta. Vi har varit med sedan Skövde Pride startade. Allas lika värde är en viktig fråga. Det är oacceptabelt att man fortfarande i vårt samhälle riskerar att diskrimineras utifrån tro, etnicitet och sexuell läggning. Varje människa har rätt att få vara som man är, framhåller Maria Biederbeck, marknadschef på InExchange.

Delad värdegrund

När Maria säger att InExchange varit med sedan början syftar hon mer exakt på 2015. Det var då Pride Skaraborg anordnade sin första festival i Skövde. InExchange fick i det läget en förfrågan om att bli samarbetspartner till evenemanget. Eftersom festivalen satte ett angeläget ämne i fokus blev det ett ja från vår sida.
InExchange har därefter varit en aktiv del i de Pride-arrangemang som hållits. Utöver deltagandet i det officiella programmet har det tagits initiativ inom det egna företaget. Det har anordnats interna föreläsningar och familjedagar där de anställda ihop med sina nära och kära fått mixa lek och pyssel med mat och gemensam samvaro.
En sådan familjedag kommer att genomföras den här gången också.
Maria Biederbeck igen:
– Just den ståndpunkt som Pride representerar, att sprida kärlek och acceptans samt glädje och förståelse över våra olikheter, ligger i linje med vår värdegrund på InExchange. Vi vill vara ett inkluderande företag. Då är det naturligt för vårt vidkommande att engagera oss i Pride.

Prideparad på lördag

Pride Skaraborg betonar att stöttningen från alla deras samarbetspartner är oumbärlig. Som en relativt liten festivalorganisation vore det övermäktigt att vara ensamt ansvarig för planering, kontakter, logistik, tillstånd, finansiering och så vidare. Innehållet i festivalen är frukten av gemensamma ansträngningar. I år har man faktiskt komponerat ett program som sträcker sig över en hel vecka och som även når ut i kommunens ytterområden.
Regnbågsveckan inleddes i lördags och kulminerar kommande lördag med den traditionella Prideparaden som utgår från Heden mellan Skövdes regementen och avslutas på Kulturhustorget i stadskärnan.
Pride Skaraborgs vice ordförande Maria Jern säger i en intervju, publicerad av Science Park Skövde, att Skövde “steppat upp” sedan kommunens första Pridefestival 2015. Regnbågsveckan tydliggör viljan som finns att kämpa för tillåtande värderingar och ett fördomsfritt klimat.
– Det finns ett sådant driv och en styrka både här i Skövde och i omvärlden som är otroligt taggande, menar Maria Jern.

Läs även
InExchange och Pride lika med sant

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs vidare...

I Fokus

En manifestation för allas lika värde

Ett långt färgglatt tåg som propagerade för allas lika värde. Det härliga inslaget spred i dag glädje på Skövdes gator.
I Fokus

Happy Pride på InExchange

Anställda med familjer och vänner mötte upp på InExchange för att fira Happy Pride!
I Fokus

Stark på IT men svag för grill, rock och fotboll!

Sommar för Hilmar Gunnarsson. är golf och samvaro med familj och vänner, men ett snack med vår IT-ansvarige islänning kretsar även kring hamburgare, Metallica och fotboll.

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise