Smidig helhetslösning i NetSuite för alla fakturor

Vill ni slippa att hantera olika rutiner för hur era fakturor skickas? Är det samtidigt så att ni använder affärssystemet NetSuite?
I så fall är lösningen närmare än ni anar.
InExchange fakturatjänst finns integrerad i NetSuite. Därmed kan ni skicka e-fakturor direkt från ert affärssystem. Det är snabbt och smidigt. Några få knapptryck och alla fakturor går iväg i ett flöde från samma system.

– Enkelheten är styrkan. Inga funderingar behöver läggas på specifika formatkrav. Använder ni InExchange är det bara att skicka i formatet ni brukar. Vi ser sedan till att mottagaren får exakt den fakturavariant som önskas. Den biten ansvarar vi för, förklarar Johan Lindblad, partner account manager på InExchange.
Vad det innebär i effektivitet är lätt att räkna ut. En process som i regel innebär diverse rutinarbete begränsas plötsligt till några få knapptryck. 
– Genom att utnyttja den här funktionen, som redan finns tillgänglig i ert affärssystem, slipper ni byta mellan olika mottagarsystem. Tack vare att ni skickar allt via NetSuite hanteras kundfakturorna av oss och då sköter vi tillhörande teknikaliteter. Det enda som krävs av er är ett par klick. Sedan går hela flödet iväg på en gång, konstaterar Johan.

Partnersamarbete

I Sverige säljs NetSuite av bland annat Suitespot. InExchange har i sin tur ett partnersamarbete med Suitespot sedan två år tillbaka. InExchange fakturatjänst har sedan dess varit fullt integrerad i NetSuite. En användare av NetSuite slipper omaket med att ha olika rutiner för fakturor som e-postas, printas eller går via EDI.
Men den praktiska vinsten att skicka allt på en gång är inte enda fördelen. 
– Eftersom det går att kontrollera i tjänsten om mottagaren kan ta emot e-faktura växer den elektroniska volymen av sig själv. Tjänsten föreslår e-faktura så långt det är möjligt. Inga aktiva insatser krävs från ert håll. Omställningen till e-faktura påskyndas automatiskt, framhåller Johan Lindblad.

En lösning med många fördelar

Självklart skickar ni också pappers- och PDF-fakturor via den här tjänsten, men den andelen kommer helt naturligt att krympa efterhand vilket innebär säkrare transaktioner och en viktig gärning för miljön.
Så lite snabbt summerat: ni slipper onödigt jobb, ni vinner tid, ni vet att fakturorna kommer fram och ni bidrar till att spara på våra gemensamma naturresurser. 
Inte dåligt, eller hur?
Och alltihop bara för att ni använder en lösning ni redan har.

Visst låter det intressant? Vår partner Suitespot har en särskild sajt med mer information om hur InExchange fakturatjänst (eller Suitespot e-faktura som tjänsten heter i deras regi) fungerar i NetSuite och hur man kommer igång med den här användbara resursen i nämnda system. Läs mer på länken:
https://go.suitespot.se/e-faktura/

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs vidare...

Nyheter

Referenskontroll även på fakturor via Peppol

För att få 100 procent referenskontroll behöver övervakningen täcka alla inkommande fakturor. Tilläggstjänsten Peppol-bestridande gör detta möjligt.
Nyheter

”Nu blir vi ännu starkare på marknaden”

InExchange och Scancloud blir ett bolag vid årsskiftet. ”Det gör oss ännu starkare på marknaden” säger VD Ola Widegren.
Nyheter

EESPA Nordics Chapter etableras från årsskiftet

Ett tydligare samarbete i ett europeiskt perspektiv. Det är idén med EESPA Nordics Chapter. Denna nya nordiska sammanslutning är på plats från och med 1 januari 2024.

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise