Stena Recycling får InExchange miljöpris

Stena Recycling AB är synonymt med återvinning.
Men företaget är också duktigt på att spara papper.
Antalet inkommande e-fakturor har på bara två år skjutit i höjden. Deras ökning imponerar stort. Stena Recycling AB känns därför som en välförtjänt mottagare av InExchange miljöpris för 2017.

InExchange, som arbetar med digital affärskommunikation, instiftade för fyra år sedan sitt särskilda miljöpris. Utmärkelsen delas ut årligen och föräras ett företag som på ett eller annat sätt gjort särskilda åtgärder för att minska sin och andras pappersförbrukning.
I år går miljöpriset till Stena Recycling AB i Göteborg som ökat andelen inkommande e-fakturor i raketfart. Under onsdagen överräcktes diplom och blommor till ekonomichef Ulrika Madeberg samt ekonomiassistenterna Annika Gutenberg och Irene Lund.
– Naturligtvis blir man stolt över utmärkelsen och samtidigt väldigt nöjd. Det känns som en bekräftelse på det jobb som lagts ner, säger Ulrika Madeberg och Annika Gutenberg fyller i:
– Arbetet att minska pappersåtgången ligger också helt rätt för vårt bolag. Vi är ett återvinningsföretag. Att göra detta känns mitt i prick. Det är en naturlig del för oss.

Mårten Köllerström, vd på InExchange, menar att företagets miljöpris blivit en viktig, men även väldigt rolig tradition.
– Detta är en av årets största höjdpunkter för oss. För det tydliggör ett konkret och synbart resultat där vi tillsammans med våra kunder bidragit till ett bättre samhälle, säger Mårten och understryker:
– Vi inte bara delar värderingar med Stena Recycling. Nu har vi ytterligare facit på att företaget verkligen lever som de lär. Genom att lära sig nya rutiner och processer, och sprida detta budskap vidare till sina leverantörer, har de sett till att spara miljö och framför allt visat vägen för andra. Det är mycket imponerande.

Så här lyder motiveringen:
”Stena Recyclings strävan att minska miljöpåverkan återspeglas i insatserna att övergå till e-fakturor. På två år har företaget ökat volymen för inkommande e-fakturor med över 600 procent. Genom ett aktivt och kontinuerligt arbete har Stena Recycling visat hur snabbt det går att ställa om till en miljövänlig lösning.”

Bildtext: Stena Recycling erhåller InExchange miljöpris 2017. Priset mottogs på onsdagen av Ulrika Madeberg, Irene Lund och Annika Gutenberg. Trion flankeras av Peter Fredén, Key Account Manager, och Denise Mattsson, Customer Manager, från InExchange.

Tidigare vinnare av InExchange Miljöpris
2014  

Maskinfirma Glaj                   Skövde
Swedol                                  Stockholm
2015  
Svevia                                   Solna
2016 
Unident                                 Falkenberg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs vidare...

Byggmässa Byggmässa
Nyheter

Byggmässa som också bygger kontaktnät

InExchange besökte under onsdagen mässan Nordbygg. Dagen gav möjlighet att träffa befintliga kunder och samarbetsaktörer på partnersidan, men också skapa nya kontakter.
Per Gustafsson
Fredrik Hanses, InExchange Fredrik Hanses, InExchange
Nyheter

Inspirerande dag på Mötesplats Campus

”Bra möten och bra dialoger”. Det är Fredrik Hanses omdöme om mässan Mötesplats Campus i Östersund som InExchange deltog på i torsdags.
Per Gustafsson
Papperskvitton slopas Papperskvitton slopas
Nyheter

Slopat papperskrav ger e-fakturan skjuts framåt!

”Det här borde ge e-fakturan en boost” säger Simon Strandell, commercial director på InExchange, angående det slopade kravet på att spara kvitton och fakturor i fysisk form.
Per Gustafsson

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise