Stena Recycling får InExchange miljöpris

Stena Recycling AB är synonymt med återvinning.
Men företaget är också duktigt på att spara papper.
Antalet inkommande e-fakturor har på bara två år skjutit i höjden. Deras ökning imponerar stort. Stena Recycling AB känns därför som en välförtjänt mottagare av InExchange miljöpris för 2017.

InExchange, som arbetar med digital affärskommunikation, instiftade för fyra år sedan sitt särskilda miljöpris. Utmärkelsen delas ut årligen och föräras ett företag som på ett eller annat sätt gjort särskilda åtgärder för att minska sin och andras pappersförbrukning.
I år går miljöpriset till Stena Recycling AB i Göteborg som ökat andelen inkommande e-fakturor i raketfart. Under onsdagen överräcktes diplom och blommor till ekonomichef Ulrika Madeberg samt ekonomiassistenterna Annika Gutenberg och Irene Lund.
– Naturligtvis blir man stolt över utmärkelsen och samtidigt väldigt nöjd. Det känns som en bekräftelse på det jobb som lagts ner, säger Ulrika Madeberg och Annika Gutenberg fyller i:
– Arbetet att minska pappersåtgången ligger också helt rätt för vårt bolag. Vi är ett återvinningsföretag. Att göra detta känns mitt i prick. Det är en naturlig del för oss.

Mårten Köllerström, vd på InExchange, menar att företagets miljöpris blivit en viktig, men även väldigt rolig tradition.
– Detta är en av årets största höjdpunkter för oss. För det tydliggör ett konkret och synbart resultat där vi tillsammans med våra kunder bidragit till ett bättre samhälle, säger Mårten och understryker:
– Vi inte bara delar värderingar med Stena Recycling. Nu har vi ytterligare facit på att företaget verkligen lever som de lär. Genom att lära sig nya rutiner och processer, och sprida detta budskap vidare till sina leverantörer, har de sett till att spara miljö och framför allt visat vägen för andra. Det är mycket imponerande.

Så här lyder motiveringen:
”Stena Recyclings strävan att minska miljöpåverkan återspeglas i insatserna att övergå till e-fakturor. På två år har företaget ökat volymen för inkommande e-fakturor med över 600 procent. Genom ett aktivt och kontinuerligt arbete har Stena Recycling visat hur snabbt det går att ställa om till en miljövänlig lösning.”

Bildtext: Stena Recycling erhåller InExchange miljöpris 2017. Priset mottogs på onsdagen av Ulrika Madeberg, Irene Lund och Annika Gutenberg. Trion flankeras av Peter Fredén, Key Account Manager, och Denise Mattsson, Customer Manager, från InExchange.

Tidigare vinnare av InExchange Miljöpris
2014  

Maskinfirma Glaj                   Skövde
Swedol                                  Stockholm
2015  
Svevia                                   Solna
2016 
Unident                                 Falkenberg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs vidare...

Säljträff Visma Sverige Säljträff Visma Sverige
Nyheter

Givande säljträff inom Vismas svenska bolag

Ett 70-tal säljare inom Vismas svenska bolag träffades nyligen i Stockholm och gavs möjlighet att utbyta erfarenheter med koncernkollegor.
Per Gustafsson
Ola Widegren, vd, InExchange Ola Widegren, vd, InExchange
Nyheter

Samlade krafter och samlad fakturalösning

Två vassa kollegor inom digitala ekonomifunktioner slår ihop sina påsar. Nu är InExchange och Scancloud ett och samma företag.
Per Gustafsson
estrida Peppol-fakturor estrida Peppol-fakturor
Nyheter

Referenskontroll även på fakturor via Peppol

För att få 100 procent referenskontroll behöver övervakningen täcka alla inkommande fakturor. Tilläggstjänsten Peppol-bestridande gör detta möjligt.
Per Gustafsson

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise