Studentkväll på InExchange och Asitis

InExchange och Asitis spejar oavbrutet efter duktiga medarbetare.
Därför är det naturligt att Högskolan i Skövde alltid finns i blickfånget. Det är en utmärkt rekryteringsbas som båda företagen har starka band till.
Bland annat genom att årligen arrangera en After Work-kväll för skolans studenter.

Under Karriärmässan Framtid på Högskolan i Skövde, i början av mars, delades det ut guldbiljetter till den speciella After Work för studenter som InExchange och Asitis gjort till tradition att anordna under vårkanten.
På biljettens baksida ställdes följande fråga: nyfiken på sommarjobb eller anställning efter studierna? Denna lilla undran berättar mycket om syftet med eventet. InExchange och Asitis gör helt enkelt gemensam sak för att presentera sig närmare och berätta vad man har att erbjuda.
Och den här tisdagskvällen var det således dags.

Ett 25-tal studenter kom till det så kallade E8-huset på Gothia Science Park där såväl InExchange som Asitis har sin hemvist. De välkomnades av Johan Wahlström, utvecklingschef, InExchange, och Ann-Sofie Molin, marknadschef, Asitis. Den duon assisterades dessutom av några medarbetare från båda företagen som höll i en kortare rundvandring vilken utgjorde inledning på aftonen.
Därefter vankades det mat och dryck innan själva presentationen tog vid. Båda företagen gav en lite djupare inblick i respektive organisation och verksamhet. Som vi nämnde inledningsvis finns behov att rekrytera nytt och givetvis är det alltid värdefullt att skapa närmare kontakt med grabbar och tjejer som kanske ser en spännande framtid inom digitala affärsprocesser respektive finansiella servicetjänster.
Utöver informationen försågs studenterna med en goodiebag vardera. Vilket fick bilda slutpunkt på några innehållsrika timmar. Måhända gav det mersmak. Det finns otaliga exempel på studenter som efter åren på Högskolan i Skövde hittat sin yrkesframtid på InExchange och Asitis.
Det är både en god gissning och stark förhoppning att de följs av nya exempel.

Några studentröster i vimlet:

Linus Aspholm
Datavetenskap inriktning systemutveckling, årskurs 2
”Jag fick höra av en kompis om After Work-kvällen. Jag blev genast intresserad och nyfiken eftersom jag vill veta lite mer om hur det resoneras på företag starkt inriktade på IT. Mitt eget IT-intresse vill jag beskriva som brett. Jag gillar både programmering, databas och nätverk, men är väl egentligen skickligast på programspråken C++ och C#.”

Gabrielle Önnestam
Systemutveckling inriktning programmering, årskurs 3
”Jag träffade folk från InExchange på karriärmässan Framtid. Några kände jag rent av tidigare. Ur det snacket väcktes lite frågor om vad jag tänker göra när utbildningen är färdig. Och då blev uppmaningen: ’det är klart att du ska gå på vår AW’. Sagt och gjort. Nu är jag här och det känns bra. Den här typen av event skapar kontakter som kanske leder fram till vidare möjligheter.”

Kevin Jörgensen
POL-programmet inriktning företagsekonomi, årskurs 2
”Jag har egentligen haft HR i sikte, men nu är jag mer inne på den ekonomiska delen. Jag känner att det väcker ett större engagemang hos mig. Vad beträffar kvällens event fick jag nys om det för en månad sedan på karriärmässan Framtid. Jag pratade med dem som InExchange hade på mässan. Det snacket kretsade kring fakturering och inkasso. Det låter väldigt mycket finans i mina öron och det gjorde mig intresserad. Jag gillade även själva biljetten. Som inbjudan var den mycket mer tilltalande än exempelvis ett mejl.”

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs vidare...

Okategoriserad

Dynamisk träffpunkt som skapar möjligheter

Maria Biederbeck
offentlig sektor offentlig sektor
Nyheter

DIGG: Offentlig sektor skickar för få e-fakturor

DIGG uppmanar offentlig sektor att skicka e-faktura. Nu förekommer för mycket papper. Hacer Ok, KAM på InExchange, framhåller att lösningarna finns sedan länge.
Per Gustafsson
Okategoriserad

Gör som InExchange – följ Global Pride

Per Gustafsson

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise