Swedol får miljöutmärkelse från InExchange

Fr. vänster: Torbjörn Hestell, Anna-Karin Gustafsson, Marie-Louise Johansson på Swedol, Mikael Nilsson på InExchange.

Flera tusentals pappersfakturor är ett minne blott – tack vare Swedols satsning på e-faktura.
– Vi vill inte skicka pappersfakturor längre! Budskapet från Swedol var glasklart. Men för att slippa skicka papper på vägarna krävs att alla kunder kan ta emot elektroniskt.

Swedol initierade ett samarbete med InExchange för att sätta upp tusentals företag som fakturamottagare i InExchange Network, med mål att hela kundstocken skulle kunna ta emot elektroniska fakturor. Idag skickar de 12 000 elektroniska fakturor varje månad.

Den 18 augusti delades årets andra miljöutmärkelse ut från InExchange. Denna gång har Swedol kammat hem en välförtjänt utmärkelse genom att aktivt ha hjälpt tusentals kunder att ta emot fakturor elektroniskt istället för papper.

”Vi är glada att vi kan vara ett gott föredöme för e-faktura. Redan imorgon ska vi träffa ett annat företag som snart kommer igång med e-faktura och berätta om vår resa samt dela med oss av våra kunskaper!” säger Anna-Karin, ansvarig för utgående fakturor på Swedol.

InExchange Miljöpris delades första gången ut i maj 2014. Priset ges till kunder som på ett eller annat sätt har gjort särskilda åtgärder för att minska sin och andras pappersförbrukning.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs vidare...

Okategoriserad

Dynamisk träffpunkt som skapar möjligheter

Maria Biederbeck
offentlig sektor offentlig sektor
Nyheter

DIGG: Offentlig sektor skickar för få e-fakturor

DIGG uppmanar offentlig sektor att skicka e-faktura. Nu förekommer för mycket papper. Hacer Ok, KAM på InExchange, framhåller att lösningarna finns sedan länge.
Per Gustafsson
Okategoriserad

Gör som InExchange – följ Global Pride

Per Gustafsson

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise