Varm sommar följs av het mässa

Den 22-23 augusti strålar drygt 2 500 personer samman i Malmö för att delta på KOMMEK – mötesplatsen för alla inom kommuner, landsting och regioner.
Givetvis är InExchange på plats (monter C20).
Den digitala utvecklingen har tagit rejäl fart inom offentlig sektor – och det gör InExchanges tjänster lika heta som årets sommar.

InExchange har i mer än tio års tid hanterat fakturor av alla dess format och har över 500 000 företag i sitt elektroniska affärsnätverk. Som en ledande aktör inom digital affärskommunikation är företagets medverkan på KOMMEK självskriven.
Dagarna i Malmö kommer att bli roliga och innehållsrika.
– KOMMEK hålls vartannat år. Jag var med senast det begav sig 2016. Det är en jättemässa, intygar Richard Olfwenstam, key account manager på InExchange.
– Jag vill hävda att den här mässan är ett måste för alla inom branschen just för att den riktar in sig på offentlig sektor och för att den har ett så tydligt fokus på fakturahantering bland annat, tillägger han.

Naturligtvis spelar också den fantastiska tillströmningen stor roll. KOMMEK, som arrangeras av Kommunalekonomernas Förening (KEF) och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) i samarbete med Region Skåne, Malmö Stad och Malmömässan, har en unik dragningskraft. Arrangörerna kallar det själva ”Sveriges viktigaste möte för offentlig sektor” och det finns synnerligen belägg för det påståendet.
– Helt klart märks det att intresset för mässan ökar för varje gång. I år är exempelvis Visma guldpartner till mässan vilket vi på InExchange är extra stolta över såklart. Även intresset att jobba smartare och effektivare med fakturahantering ökar oavbrutet känns det som, hävdar Richard Olfwenstam.
På vilket sätt märks detta, menar du?
– När det gäller offentlig sektor har det kommande lagkravet stark betydelse förstås. Tack vare att e-fakturan blir obligatorisk vid offentlig upphandling ökar intresset automatiskt. Samtidigt är det inte bara förenat med lagar och krav. Sverige genomgår en stark digitalisering över huvud taget och då strävar många helt naturligt åt det hållet.

Minst lika spännande, enligt Richard, är det faktum att kommunernas och landstingens arbete att renodla fakturatrafiken och göra den uteslutande digital spiller över på privat sektor. Fler och fler privata företagare jobbar aktivt med att öka miljöhänsynen och har en stark vilja att ta till sig smartare fakturalösningar.
– För dem är det viktigt att titta vidare på detta för att förbättra sitt miljötänk och hitta effektivare arbetssätt. Det faller således ett stort ansvar på offentlig sektor. De vet att de har ögonen på sig i och med att deras färdriktning påverkar andra marknader, betonar Richard Olfwenstam och understryker:
– Jag har vanligtvis mitt största fokus på den privata sidan och får mycket respons från det hållet. Många är leverantörer till offentlig sektor. Då är det klart att rutinerna inom offentlig sektor spiller över på de privata aktörerna också.

Läs också:
InExchange redo för Expedition KOMMEK

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs vidare...

Okategoriserad

Dynamisk träffpunkt som skapar möjligheter

Maria Biederbeck
offentlig sektor offentlig sektor
Nyheter

DIGG: Offentlig sektor skickar för få e-fakturor

DIGG uppmanar offentlig sektor att skicka e-faktura. Nu förekommer för mycket papper. Hacer Ok, KAM på InExchange, framhåller att lösningarna finns sedan länge.
Per Gustafsson
Okategoriserad

Gör som InExchange – följ Global Pride

Per Gustafsson

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise