”Vi har många roliga saker framför oss”

Han är inte ny på avdelningen. Däremot är han ny som chef.
Johan Wahlström, 47 år, har utsetts till utvecklingschef på InExchange och är redan på språng.
– Det här ska bli jätteroligt. Vi har många roliga saker framför oss, säger han förväntansfullt.

Johan utstrålar en härlig och trivsam attityd. Hela hans person vilar, som han säger, på ”en positiv grundsyn på tillvaron”. Vilket genast ger sig tillkänna när han pratar om sin nya uppgift.
– Vi är ett fantastiskt bra gäng på InExchange, framhåller Johan direkt. Att få jobba ihop med den här gruppen och samtidigt vara del i företagets utveckling, som en av personerna i ledningen, är något jag verkligen ser fram emot.
– Jag var utsedd över sommaren som tillförordnad utvecklingschef. Då fick jag tillfälle att känna på det lite grann. Det gav enbart mersmak kan jag säga, tillägger han.

Johan kom till InExchange för tre och ett halvt år sedan (mars 2014), men relationen sträcker sig längre tillbaka i tiden. Det framkommer när han redogör för sin bakgrund.
– Jag läste på högskolan i Skövde. Systemprogrammerarlinjen för att vara exakt. Jag har varit inne på specialistspåret hela tiden egentligen. Efter några år inom försvarsmakten blev det 14 år lite styvt på konsultbolaget Crepido Systems. Även då i grund och botten som specialist,.
– Och i den vevan var jag, både genom Crepido och eget engagemang, inblandad i uppstarten av InExchange. Så bekantskapen var redan knuten när jag för några år sedan kom tillbaka till företaget som arkitekt.
Johan passar på att inflika:
– Jag har haft lite av en inofficiell ledarroll på utvecklingsavdelningen. När Gunnar (Buason) meddelade i våras att han skulle sluta tog det inte så hiskeligt lång tid förrän frågan ställdes om jag var intresserad av chefstjänsten.
En chans som Johan i sin tur inte ville missa.
– Jag insåg att jag aldrig skulle förlåta mig själv om jag inte kastade mig ut och lämnade det trygga specialistskrået för att gå över till chefssidan på ett mer konkret sätt.

När det gäller typ av chefskap menar Johan att han har goda influenser från personer han själv haft som överordnade, men att han också följer sin egen känsla.
– Jag försöker att leda mer genom att entusiasmera än att styra och har själv haft chefer som jobbat enligt den principen. Jag tycker om frihet under ansvar och vill ge mina medarbetare motsvarande förutsättningar; att kunna jobba under frihet, men med ansvar att prestera resultat, säger han.

Fakta Johan Wahlström

Ålder: 47.
Familj: Fru, två söner.
Bor: Skultorp.
Intressen: Enduro, tidtagning och elektronik.
Gör helst en ledig dag: Det jag brinner för just nu är elektronik. Arduino-programmen är något man kan göra mycket roliga saker med.
Drömsemester: En skidresa med härlig utförsåkning tillsammans med familjen eller kompisar.
Favoritmusik: Neue Deutsche Härte, det är min musikstil. Tung industrirock med inslag av heavy metal och elektronisk musik. Kallas ibland också för krautrock.
Favoritserie på tv: Band of Brothers.
Smålänning eller västgöte? Oj, den är svår. Jag är uppvuxen i Forserum i Småland och har en far från Jönköping. Men min mor är från Falköping och jag har ju bott här i trakterna i många år. Så svaret är: jag är ”hälta-hälta”, haha!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Läs vidare...

InExchange rullar på även i utspridd upplaga

test

Gör som InExchange – följ Global Pride

Info med anledning av covid-19

Skicka din första e-faktura idag!

Kom igång gratis genom att skapa ditt konto hos oss. Det tar bara ett par minuter och sedan är du igång!

Illustration diagram