Givande samtal om Peppol på KOMMEK

KOMMEK-mässan Malmö KOMMEK-mässan Malmö

InExchange har valt att koncentrera sig på Peppol under KOMMEK-mässan.
– Vi har haft mycket bra snack med besökarna i vår monter, uppger Per Löfving, key account manager på InExchange.
Vårt fokus på Peppol följs upp med webinar i höst. Det första hålls den 22 september (13.30) och det går att anmäla sig redan nu.

Videoeventet i fråga tar upp det mesta kring Peppol i 30 minuter och därefter är det tid avsatt tid för en kortare frågestund. Vi törs utlova en mycket givande genomgång om ett ämne som det pratas flitigt om för ögonblicket.

Mycket folk på mässan

Och apropå det; i går inleddes alltså KOMMEK-mässan i Malmö. Det vill säga Sveriges troligtvis största mötesplats för alla som arbetar med ekonomi och styrning i kommuner och regioner. InExchange är en av utställarna. Vi ingår i Vismas samlingsmonter (B:04) och har Per Löfving, key account manager, och Hacer Ok, partner account manager, på plats.
Innan duon bemannade montern – för dag nummer två på mässan – hann vi växla ett par ord med Per. Han var verkligen laddad att följa upp onsdagens intensiva timmar med nya trevliga samtal med såväl nuvarande som presumtiva kunder.
– Det var riktigt mycket folk i går (läs: onsdag). Min kollega Hacer kollade med arrangören. Det sades att det är 2 500 registrerade besökare på mässan. Till det ska dessutom läggas 200 digitala deltagare. Så det känns kul givetvis.

KOMMEK-mässan Malmö KOMMEK-mässan Malmö
Hacer OK, från InExchange, fick tillfälle att prata med många besökare. En av mässdeltagarna hon samtalade med var Mats Lange.

Kan vi gissa att många av dem spenderat tid i vår monter?
– Ja, vi har verkligen haft gott om folk hos oss. Inte minst sent i går eftermiddags när vi arrangerade en after work. Kön ringlade sig lång. Minglet blev en riktig succé.
Den sortens arrangemang är alltid omtyckta, men gav det också bra kundmöten?
– Ja, det vill jag hävda, absolut. Vi har haft bra snack med kunder. Givande diskussioner helt enkelt där vi pratat ingående om Peppol och fått utrymme att göra en del förtydliganden. Vi erbjuder besökarna att svara på ett Peppol-quiz, en chans som kvarstår även i dag, och det har satt i gång många intressanta resonemang.

Mer Peppol-info, tack!

Du och Hacer åkte till mässan med känslan att det finns ett starkt behov inom det offentliga att få veta mer om Peppol. Har den känslan blivit starkare alternativt svagare på plats?
– Den har snarare förstärkts skulle jag säga. Även kunder som har rutin av Peppol tycks överens om att det är lite förvirrat rent allmänt. Buden om Peppol har varit åtskilliga. Hur fungerar nätverket? Hur går man tillväga? Sådana saker har upplevts som ganska luddiga. Klart är att det finns behov av en tydlig information och det känns bra att vi, som varit accesspunkt väldigt länge i Peppol, kan erbjuda detta, både här i Malmö och i form av webinar framöver.

InExchange har dessutom nätets mest kompletta guide om Peppol.

Den hittar ni HÄR

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs vidare...

Riksdagen Riksdagen
Nyheter

Avskaffade kravet ”Ett avgörande steg framåt”

Om en månad behövs inget räkenskapsmaterial i pappersform om det finns digitalt. ”Vi går in i en ny era av digital förvaring” säger Christofer Wiechert på InExchange.
Per Gustafsson
Byggmässa Byggmässa
Nyheter

Byggmässa som också bygger kontaktnät

InExchange besökte under onsdagen mässan Nordbygg. Dagen gav möjlighet att träffa befintliga kunder och samarbetsaktörer på partnersidan, men också skapa nya kontakter.
Per Gustafsson
Fredrik Hanses, InExchange Fredrik Hanses, InExchange
Nyheter

Inspirerande dag på Mötesplats Campus

”Bra möten och bra dialoger”. Det är Fredrik Hanses omdöme om mässan Mötesplats Campus i Östersund som InExchange deltog på i torsdags.
Per Gustafsson

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise