InExchange löser Peppol åt er

Peppol Peppol

Ni har kanske noterat att landets offentliga sektor från och med april nästa år enbart kommer att vilja ha fakturor i formatet Peppol från alla leverantörer.
Vad innebär det för er?
Är ni kund hos InExchange är svaret: ingen skillnad alls faktiskt.
Ni kan fortsätta att skicka det format ni är vana vid. InExchange konverterar automatiskt från ert format till Peppol BIS Billing 3.

Allra först: Peppol BIS Billing 3 är ett modernt och flexibelt format som kan förespråkas på mycket goda grunder. InExchange är sedan länge godkänd accesspunkt i Peppol och vi stödjer nätverkets aktuella format och dokumenttyper.
Konkret betyder det att alla hundratusentals användare som valt att koppla sin fakturering till InExchange är rustade vid varje förändring. Nya lagkrav, uppgraderingar, rekommendationer och så vidare blir aldrig kundens bryderi.
Vi som operatör axlar alla sådana teknikaliteter.

Sålunda. När organisationen SFTI (Single Face To Industry), och nu även Myndigheten för digital förvaltning (DIGG), meddelar att från den 1 april 2021 kommer enbart Peppol BIS Billing 3 rekommenderas som e-fakturaformat för offentliga aktörer och deras leverantörer är det inte liktydigt med att ni som fakturautställare måste agera.
Skickas era fakturor genom InExchange sköts konverteringen av oss.
Ni fakturerar precis som förut. Vill man hålla fast vid Svefaktura 1.0 väcker det inga hinder eftersom det via InExchange når mottagaren som Peppol BIS Billing 3 i vilket fall som helst.
– Exakt, och jag tror att det är viktigt att framhålla. När en rekommendation anges så ultimativt som nu är fallet kan det skapa obefogad press. Visst, det behöver inte vara fel att titta närmare på Peppol BIS, men som budskapet förmedlas invaggas man kanske i tron att det är det enda format som accepteras i fortsättningen, säger Henrik Möller, samtrafiksansvarig på InExchange.

Att SFTI tar bort Svefaktura 1.0 som rekommenderad standard är ändå en föraning om att detta format håller på att slussas ut. Precis som DIGG skriver är Peppol BIS Billing 3 framtagen ”för att skapa förutsättningar för en effektivare inre marknad i Europa”. En gränsöverskridande standard främjar den ambitionen.
Som kund hos InExchange åtnjuter man inte enbart fördelen att få sina nuvarande fakturaformat konverterade till Peppol BIS Billing 3. Vi hjälper även våra kunder att kunna ta emot alla sorters Peppolstödda dokumenttyper.
– Vill ni få det ordnat hör ni av er till oss. Då aktiverar vi er som mottagare i Peppol. Ni kan då ta emot fakturor och andra dokument från alla som skickar via Peppol, förklarar Henrik Möller.

Om Henrik Möller:

Samtrafiksansvarig på InExchange, ordförande i gruppen för operatörssamverkan i den svenska branschorganisationen NEA samt ledamot i e-fakturaoperatörernas internationella sammanslutning EESPA.
Henrik Möller Henrik Möller

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs vidare...

Tips & Råd

Ta emot alla leverantörsfakturor i samma flöde

Sofia Euström på InExchange berättar i den här artikeln hur ni kan få alla era leverantörsfakturor i elektronisk upplaga och i ett enda flöde.
Per Gustafsson
Tips och råd om upphandling Tips och råd om upphandling
Tips & Råd

Våga upphandla på ett nytt sätt

”Tänk nytt och problemorienterat” råder Christifer Wiechert alla offentliga förvaltningar som ska göra upphandlingar på IT-sidan. Christofer listar flera viktiga tips.
Per Gustafsson
Verifiering med BankID Verifiering med BankID
Tips & Råd

Skydda dig mot bluffakturor i sommar

Sommar och sol och högsäsong för bluffakturor, men vi delar knepen för att slippa dem i år!
Per Gustafsson

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise