Tips & Råd

Här uppdaterar vi er på allt som är nytt och uppdaterat men också omvärldsbevaking och annat. Håll till godo.

Bokmärke

Snabbguide om Peppol: 1. Detta är Peppol

Det viktigaste om Peppol snabbt och enkelt förklarat i en miniserie i tre avsnitt. Här är första delen: Detta är Peppol.

Jämför e-faktura och PDF-faktura och förstå skillnaden

Är det skillnad på e-faktura respektive PDF-faktura? Svaret är definitivt ja. I vår jämförelse tar vi upp en rad saker som skiljer formaten åt.

Din kom-ihåg-guide om fakturainnehåll

Varsågoda, här är en guide som berättar vad en faktura ska, och bör, innehålla. Vill ni ladda ner en PDF-kopia använder ni formuläret under bilden.

Det här ska ingå i en faktura

Trots att fakturan är ett ovärderligt redskap är det ijnte alla som vet vad som måste ingå för att uppfylla mervärdesskattelagen. Här får ni exakt besked.

InExchange löser Peppol åt er

Ni har kanske noterat att landets offentliga sektor från och med april nästa år enbart kommer att vilja ha fakturor i formatet Peppol från alla leverantörer.

Utnyttja data till effektivare affärer

Digitala fakturor är späckade med information. Men många företag vet inte hur dessa resurser ska tas tillvara.

Så förenklar du i sommar

Nu är den svenska sommaren här. Många har stängt ner och checkat ut för några veckors välförtjänt semester.

Så här fungerar e-faktura!

Om du undrar hur e-faktura fungerar behöver du bara dra en enkel parallell. Tänk mobiltelefon.

Vi lär dig mer om e-faktura!

Vad är en e-faktura? Många får frågan av sina kunder om de kan skicka e-faktura. En del kanske då får en känsla av att det är krångligt.

Flexibelt och smidigt med digital fakturalösning

Vi befinner oss i en oviss tid när ovanligt många människor arbetar hemifrån. Oftast fungerar det bra, men vissa stöter på patrull med faktureringen.

Bra tips vid distansarbete som småföretagare

För väldigt många av oss ser arbetsliv och vardag annorlunda ut just nu. Men även om förutsättningarna förändrats kan det viktiga fakturajobbet skötas lika tryggt och…

Smidigt att sköta fakturorna på distans

Tack vare digitala fakturalösningar kan man sköta företagets fakturering hemifrån oavsett om det är kund- eller leverantörsfakturor.

Hjälpcenter ger dig svar direkt

Det kan hända ibland att man som användare glömmer av sig. “Hur var det man gjorde nu igen?” frågar man sig betänksamt och funderar i nästa sekund på hur man går…

Det här ska ingå i en faktura

I fakturan har företagaren en viktig kompanjon. Det är verktyget som samlar in betalningen. Men trots avgörande betydelse förekommer det fakturor där elementära uppgifter…

Få rapport på avvisade fakturor

Har du någon gång som mottagare ställt dig frågan: Undrar om leverantören skickat sin faktura än? Som mottagare av e-fakturor via InExchange Network behöver du aldrig…

Slipp oron för tekniken

Vilse i snacket om PEPPOL och nytt standardformat? Trött på diverse frågor från nya villrådiga e-fakturaanvändare? Lyd i så fall följande råd: låt en operatör axla…

Så lätt uppfyller ni PEPPOL-kravet

Anslut er till PEPPOL. Påminnelsen kommer från Ekonomistyrningsverket som samtidigt betonar att de stödjer offentlig sektor och leverantörer i införandet.

Har du tröga betalare?

När jag är ute hos företag och diskuterar rutiner för kravhantering så får jag ofta höra att de som regel inte skickar formella skriftliga påminnelser med…

Vad är Peppol?

Ja, vad är egentligen PEPPOL? Och vad innebär kravet för leverantörer till den offentliga sektorn? Det ska vi reda ut.

4 enkla steg för bättre planering

Mitt mål är att du ska kunna tänka i slutet på dagen ”Idag har jag gjort ett riktigt bra jobb och jag vet exakt vad jag ska göra imorgon och resten av veckan!”

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ta emot nyheter, produktnotiser, tips och råd och information om events direkt i din mejl.

illustration pappersflygplan