Jämför e-faktura och PDF-faktura och förstå skillnaden

E-faktura och PDF-faktura skickas båda digitalt och bidrar gemensamt till minskad pappersåtgång. Båda är goda miljöval helt enkelt.
Däremot är det en utbredd missuppfattning att PDF-fakturan har likadana egenskaper som en e-faktura. Det stämmer inte.
En e-faktura är fylld med data. En PDF-faktura är en bild.
Kolla vår jämförelse – och ni förstår skillnaden.

Vi menar, och det framgår tydligt av grafiken här nedan, att elektroniska fakturor genererar betydligt större mervärden än PDF-fakturor, men man behöver för den skull inte bestämma sig för antingen eller.
Givetvis kan man skicka båda delarna.
Eller, ja, det finns ju faktiskt en ännu bekvämare lösning.
Skickar man hela fakturaflödet via InExchange väljer vi alltid det bästa leveranssättet åt er. Ni behöver aldrig ha koll på vad er kund vill eller kan ta emot för format. Vi föreslår e-faktura så långt det är möjligt, men erbjuder naturligtvis också PDF eller pappersfaktura om mottagaren fortfarande inte kan ta emot fakturor som är elektroniska.
Det är en gyllene medelväg tills alla upptäckt att e-fakturan vinner i längden.

Ladda ned bilden som PDF:

När du – som representant för ett företag eller motsvarande – anger dina uppgifter ovan kommer InExchange även att använda dessa för att skicka information och nyheter som kan vara av intresse för dig. Du kan när som helst avregistrera dig från våra utskick via prenumerationshanteraren (länk i utskicket) eller via mail till marknad@inexchange.se. Dina personuppgifter behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Läs vidare...

Snabbguide om Peppol: 1. Detta är Peppol

Det viktigaste om Peppol snabbt och enkelt förklarat i en miniserie i tre avsnitt. Här är första delen: Detta är Peppol.

Din kom-ihåg-guide om fakturainnehåll

Varsågoda, här är en guide som berättar vad en faktura ska, och bör, innehålla. Vill ni ladda ner en PDF-kopia använder ni formuläret under bilden.

Det här ska ingå i en faktura

Trots att fakturan är ett ovärderligt redskap är det ijnte alla som vet vad som måste ingå för att uppfylla mervärdesskattelagen. Här får ni exakt besked.

Skicka din första e-faktura idag!

Kom igång gratis genom att skapa ditt konto hos oss. Det tar bara ett par minuter och sedan är du igång!

Illustration diagram