Kundkravet gav T-schakt egen vinning

T-schakt

T-schakt i Örebro har som roll att vara samlad resurs för 70 delägare inom entreprenad. Bolaget har bland annat ansvar för fakturering.
Jonas Andén, IT/KM-samordnare på T-schakt, berättar i ett nytt kundcase – på vår referenssida – hur mycket enklare faktureringen blivit sedan det mesta skickas elektroniskt via InExchange. Mycket av tidigare tungrodda pappersarbete har försvunnit.
–  Nu kan vi skicka en fil i stället. Det sparar enormt med tid, förklarar han.

T-schakt är typexempel på ett medelstort företag som sett fördelarna med att skicka fakturor elektroniskt. Bolaget övergick till detta för många år sedan och har successivt minskat ordentligt på pappershanteringen. I dag går 80 procent av deras fakturor via InExchange. I siffror räknat är det ungefär 1 000 fakturor i månaden.
– Det fungerar jättebra. Det är aldrig några problem, konstaterar Jonas Andén belåtet.

Jonas berättar mer om sina och bolagets erfarenheter av InExchange fakturatjänst i en längre artikel på vår särskilda samlingssida för referenser. Ni har länken nedtill. Faktum är att T-schakt tog tag i digitaliseringen en gång för alla när kravet på e-faktura ställdes allt oftare från kundhåll.

Till slut sköt man det inte på framtiden längre. Kontakt togs med InExchange så att man kom i gång.
– Vi såg ju en vinning i det också. Det är en väldigt stor hjälp för oss. Vi hade funderat på det redan innan kravet återkom allt tätare. Det som slutligen avgjorde var när Örebro kommun tyckte att vi skulle prova att skicka elektroniskt. Då hoppade vi på tåget. Vi såg inga hinder i alls att ta steget, säger Jonas Andén.

Digitaliseringen har inte bara betytt att kunderna som efterlyst e-faktura fått som de vill. Med tiden har den ena fördelen efter den andra blivit oerhört tydliga. Jonas Andén beskriver i artikeln hur mycket den administrativa bördan lättat. Han framhåller även andra sidor, som låga kostnader, hur lätt det är att bifoga bilagor och det exemplariska stöd man fått av supporten vid de tillfällen det dykt upp ärenden angående fakturalayout.

Referenscase T-schakt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Läs vidare...

Nyheter

Hantverksdata får InExchange miljöpris

InExchange har nu delat ut vårt särskilda miljöpris. Vinnaren för 2021 är Hantverksdata som får fler och fler kunder att använda e-faktura.
Nyheter

Samarbete kring gemensamt ramverk för samtrafik

Henrik Möller, ledamot i EESPA, tror att det utlysta samarbetet mellan EESPA och OpenPeppol kring ett gemensamt ramverk för samtrafik kan få mycket positiv effekt.
Nyheter

Ny lag om krav på kortare betalningstider

Om drygt en månad (1 mars) blir större företag skyldiga enligt lag att redovisa hur länge det dröjt innan deras betalning gått iväg till mindre företag.

Skicka din första e-faktura idag!

Kom igång gratis genom att skapa ditt konto hos oss. Det tar bara ett par minuter och sedan är du igång!

Illustration diagram