Partnersamarbete skapat i innovativ anda

Jan Kjellin
, Marknadsansvarig och grundare
Jan Kjellin Jan Kjellin

Det är med äkta passion som Jan Kjellin beskriver KR System. Det är enligt Jan glöden, viljan och glädjen som gjort KR System till landets ledande återförsäljare av Pyramid affärssystem.
– Att jobba med Pyramid är lite av ett kall för oss, menar han.
Men entusiasmen ska inte bara finnas internt. För KR System är det viktigt att även deras samarbetspartners äger ett starkt engagemang. Valet att samarbeta med InExchange är därför naturligt. Det är en partner med exakt samma anda.

KR System är landets ledande leverantör av affärssystemet Pyramid och säljer kompletta systemlösningar bestående av hårdvara, mjukvara, utbildning och tekniktjänster. Företaget har närmare 60 medarbetare och finns representerade i Stockholm, Göteborg, Malmö, Karlstad och Skövde.
När Jan Kjellin tecknar en bild av KR System väger han in mycket känslor. Jan var med för drygt 35 år sedan – i egenskap av grundare och delägare – då företaget bildades som aktiebolag. Han har under åren som gått varit innehavare av alla möjliga roller: vd, projektledare, ekonomiansvarig, säljare och så vidare. För närvarande är han marknadsansvarig.
Men oavsett uppgift har drivet alltid kommit inifrån hjärtat.
Av Jans framställning att döma kännetecknar det även företaget i stort. Att KR System myntat begreppet ”affärssystemsglädje” är egentligen bara logiskt.
– Uttrycket föddes under framtagandet av vår brandbook (varumärkesplattform). Då intervjuades all vår personal. Frågeställningarna var många: Var står vi någonstans? Hur upplevs vi? Hur är vi som personer? Vi kom ganska snabbt fram till att vi är entusiaster. Vi är lite nördar på ett positivt sätt. Vi går verkligen in för att hitta lösningar och hjälpa kunderna, menar Jan Kjellin.

 • Målinriktat samarbete
  I sista meningen nämner Jan själva ledstjärnan för hela verksamheten. Nämligen att erbjuda kunderna bästa tänkbara lösningar. Det för oss i sin tur in på partnerskapet mellan KR System och InExchange. KR System är en av flera återförsäljare av Pyramid som InExchange har avtal med. Tack vare dessa samarbeten kan användare av Pyramid affärssystem utföra filexport via den digitala fakturaväg som InExchange tillhandahåller.
  Möjligheten uppskattas bevisligen. Cirka 150 av KR Systems kunder har kompletterat Pyramid med fakturatjänsten från InExchange. Fler och fler tillkommer hela tiden.
  – Vi var tidiga med att samarbeta med InExchange, förklarar Jan och lovordar den målinriktade inställning som visades från första stund. Engagemanget, som vi redan varit inne på, gav sig omgående till känna.
  – Lösningen mellan Pyramid och InExchange fanns faktiskt inte när vi påbörjade alltsammans. Men vi gjorde lite anpassningar och fick det hela att fungera ihop. Pyramid är väldigt bra på att skicka filer i diverse riktningar. Därför är Pyramid ett väldigt bra system att integrera med för olika typer av leverantörer. Det är inte bara e-fakturatjänster jag tänker på i det avseendet. Vi har också e-handel, transportsystem och allt vad det nu kan vara.
  Jan stannar upp en sekund och summerar:
  – Komplexa lösningar och att koppla ihop sig är en bit vi är duktiga på
 • Gemensam vilja
  Med facit i hand är det bara att konstatera: det var två innovativa företag som fann varandra och som hittade ett ömsesidigt förtroende. Grunden var lagd för ett samarbete som numera har många år på nacken.
  På frågan om det är något specifikt som KR System uppskattat under resans gång återkommer Jan Kjellin till tekniken och arbetet att väva samman system och tjänst.
  – Naturligtvis känns det tillfredsställande att vi fått ihop lösningarna. Som jag sa är det komplexa saker att handskas med. När det dykt upp utmaningar har det alltid gått att reda ut. Vi har fått bra support. Särskilt när den stora ”boomen” kom förra året i samband med lagkravet om e-faktura i offentlig sektor. Alla ville få e-faktura ordnat samma dag, menar han och berömmer återigen den gemensamma attityden:
  – Det finns hela tiden en vilja att hitta lösningar. Det tror jag är väldigt viktigt.
 • Stöd som ger trygghet
  Jan Kjellin är överhuvudtaget nöjd med relationen. Han vittnar om ett partnersamarbete som både KR System och InExchange vinner på, men där största mervärdet ändå tillfaller kunderna.
  – Det är supporten och införandet som InExchange haft fokus på. Vi har också fått bra säljhjälp. Den stöttningen är mycket värdefull för oss. Vi kan inte bli bra på allting över en natt. Då känns det tryggt att ha en leverantör med en så stark säljkapacitet, anser han.
  Möjligheten att förstärka med ytterligare kompetens och resurser utifrån betyder att KR System trivs fint i partnerrollen med InExchange.
  – Anledningen att vi jobbar med InExchange är att vi på så vis har stöd från en större organisation. Vi känner att vi har supporten när det gäller såväl sälj som teknik. Problemet man har ibland som återförsäljare är att man står mitt emellan när kunder ringer om ärenden som vi har svårt att lösa själva. Då är det viktigt att ha en partner vid sin sida som har en stor och pålitlig organisation. InExchange har precis detta, understryker Jan Kjellin avslutningsvis.
KR System KR System

KR System AB är Sveriges ledande leverantör av affärssystemet Pyramid. Företaget säljer kompletta systemlösningar bestående av hårdvara, mjukvara, utbildning och tekniktjänster. KR System har närmare 60 medarbetare och finns representerade i Stockholm, Göteborg, Malmö och Karlstad/Skövde.
Pyramid Business Studio är ett av marknadens ledande affärssystem i segmentet mindre och medelstora företag, med närmare 7000 installationer.

Till hemsidan

KR System KR System
KR System AB är Sveriges ledande leverantör av affärssystemet Pyramid. Företaget säljer kompletta systemlösningar bestående av hårdvara, mjukvara, utbildning och tekniktjänster. KR System har närmare 60 medarbetare och finns representerade i Stockholm, Göteborg, Malmö och Karlstad/Skövde. Pyramid Business Studio är ett av marknadens ledande affärssystem i segmentet mindre och medelstora företag, med närmare 7000 installationer.

Webbplats

Huvudkontor
Malmö, Stockholm, Göteborg
Anställda
60
Bransch
Hårdvara, mjukvara, utbildning och tekniktjänster.
Typ
B2B
Dela denna artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
Accountor
Samarbete som effektiviserar och kvalitetssäkrar
Mark & Energibyggarna
Lätt att växa med smidig lösning som grund
Appli
Trygg integration som underlättar vardagen

Ladda ner din guide om Peppol

Vad är Peppol och hur fungerar det? I denna guide får du lära dig mer om Peppol som format och infrastruktur. Enkelt och pedagogiskt.

Basic

Premium

Enterprise