Nu är den svenska sommaren här. Många har stängt ner och checkat ut för några veckors välförtjänt semester. Årets sommarvikarier tar plats och sköter daglig drift på många företag och organisationer ute i landet.

Men är du småföretagare och driver egen verksamhet är det sällan som dörren stängs helt. I snitt arbetar egenföretagaren nära tio timmar per semestervecka*. En stor del går åt till administration och pappersarbete. Känner du igen dig?

Att få iväg sina fakturor är livsnödvändigt. Pengarna måste in. Likviditeten är A och O.
Faktureringen går verkligen inte att skjuta på, även om solen gassar och barnen ropar.

Men det finns lösningar idag som gör att du snabbt kan få faktureringen klar, stänga datorlocket och ge dig ut i solen. Du behöver inte skriva ut, inte kuvertera eller ta dig till postlådan. Med några klick sänder du iväg dina fakturor tryggt och säkert. Och du kan göra det från vilken plats som helst. Många fakturatjänster är helt webbaserade idag.

Hur gör du för att komma igång?
Har du ett affärssystem så finns det stor chans att en tjänst för e-faktura redan finns i ditt system. Kontakta din affärssystemsleverantör och se vad som gäller.

Har du inget affärssystem? Då finns en hel del webbaserade tjänster på marknaden.
Med InExchange webbaserade tjänst skickar du både e-fakturor, pdf-fakturor och pappersfakturor på ett och samma sätt från din dator eller laptop. Du får alla utgående fakturor samlat på ett och samma ställe. Och din fakturering tar minimalt med tid. Så starta sommaren genom att förse dig med en fantastisk hjälpreda för pappersarbetet – fakturera digitalt!

* Källa: Företagarnas

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips för att driva ditt företag.

Dela denna artikel

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Läs vidare...

Snabbguide om Peppol: 1. Detta är Peppol

Det viktigaste om Peppol snabbt och enkelt förklarat i en miniserie i tre avsnitt. Här är första delen: Detta är Peppol.

Jämför e-faktura och PDF-faktura och förstå skillnaden

Är det skillnad på e-faktura respektive PDF-faktura? Svaret är definitivt ja. I vår jämförelse tar vi upp en rad saker som skiljer formaten åt.

Din kom-ihåg-guide om fakturainnehåll

Varsågoda, här är en guide som berättar vad en faktura ska, och bör, innehålla. Vill ni ladda ner en PDF-kopia använder ni formuläret under bilden.

Skicka din första e-faktura idag!

Kom igång gratis genom att skapa ditt konto hos oss. Det tar bara ett par minuter och sedan är du igång!

Illustration diagram